Naslovna Vijesti Region Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji zbog ploče generalu koji je napao Vukovar
Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji zbog ploče generalu koji je napao Vukovar
0

Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji zbog ploče generalu koji je napao Vukovar

0

Protestnom notom Republika Hrvatska je osudila taj čin i ponovno je izrazila očekivanje od Republike Srbije i njezinih institucija da odbace politiku relativiziranja i veličanja zločina, čime se dodatno vrijeđaju žrtve agresije na Republiku Hrvatsku, saopćeno je iz MVEP Hrvatske.

Republika Srbija je ponovno pozvana da se usmjeri na proces suočavanja s vlastitom prošlošću i ulogom u ratovima koje je pokrenula u devedesetim godinama prošloga stoljeća.

Ovim protestom Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova iznova je ukazalo na neprihvatljivost ovakvih odluka i poteza srbijanskih vlasti, koje su u suprotnosti s nastojanjima Republike Hrvatske da, bez obzira na ne tako davnu agresiju Republike Srbije i bivše JNA na Republiku Hrvatsku, izgrađuje dobrosusjedske odnose, priopćili su iz tog Ministarstva.

Slanje protestne note najavio je premijer Plenković u Ženevi gdje se, kao i srbijanski predsjednik Vučić, nalazi na skupu, a podizanje ploče je osudio i ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

Vučić je jutros u Ženevi, komentirajući podizanje spomen-ploče u Novom Sadu generalu bivše JNA Mladenu Bratiću koji je zapovijedao napadom na Vukovar, rekao da Hrvatska ima ulice nazvane po Mili Budaku.

“Pitali su me novinari iz Srbije kako nije sramota hrvatske novinare pitati me za to dok u Hrvatskoj postoje ulice Mile Budaka”, rekao je Vučić.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *