Naslovna Vijesti Društvo Zenica: Pušten na slobodu vozač koji je pijan skrivio nesreću u kojoj je poginula žena
Zenica: Pušten na slobodu vozač koji je pijan skrivio nesreću u kojoj je poginula žena
0

Zenica: Pušten na slobodu vozač koji je pijan skrivio nesreću u kojoj je poginula žena

0

Glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Mirna Poljac u izjavi za Klix.ba je kazala da se nesreća dogodila 19. oktobra u večernjim satima kada je osoba koja je izazvala saobraćajnu nesreću upravljala motornim vozilom pod uticajem alkohola.

“Utvrđeno je da su dvije osobe zadobile tjelesne povrede te su prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica. Osoba koja je izazvala saobraćajnu nesreću je bila pod uticajem alkohola te je lišena slobode.

Jedna od osoba je upućena u Univerzitetsko klinički centar u Sarajevu te je u međuvremenu od zadobijenih povreda preminula”, kazala je Poljac.

Dodala je da je dežurni tužilac izdao naredbu za obdukciju tijela preminule osobe koja je obavljena danas te da je izdat nalog ovlaštenim službenicima MUP-a ZDK za poduzimanje određenih radnji nakon čega će tužilaštvu biti dostavljen detaljan izvještaj.

Poljac nije navela da je tužilaštvo zatražilo mjeru pritvora za mladića koji je nesreću izazvao na dionici gdje je puna linija i gdje nije bilo dozvoljeno preticati vozila, a zenička javnost je ogorčena na rad policije i tužilaštva koje je nakon 24 sata mladića pustila na slobodu.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *