Naslovna Vijesti Ekonomija Povezivanje Mostara s Bosnom: Uskoro realizacija zahtjevne dionice autoputa
Povezivanje Mostara s Bosnom: Uskoro realizacija zahtjevne dionice autoputa
0

Povezivanje Mostara s Bosnom: Uskoro realizacija zahtjevne dionice autoputa

0

Ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić ističe kako konačno dolazi do realizacije projekata oko kojih se radilo više godina.

“Očekujemo realizaciju planova koji su strateški važni. Trenutno izvodimo pripremne i glavne radove na izgradnji autoceste u dužini od 18,3 kilometra na području Hercegovine, na dionicama Buna – Počitelj i Počitelj – Zvirovići. Očekuje se da će radovi biti završeni u ugovorenom roku”, rekao je Lasić za Večernjak, saopćeno je iz njegovog ministarstva.

Eksproprijacija za ovu dionicu završena je i dobivena je građevinska dozvola. Iako je datum početka radova bio 3. augusta prošle godine, izvođač radova Hering iz Širokog Brijega uveden je na gradilište dvadesetak dana kasnije za dio lokacije koji se nalazi u općini Čapljina, a nešto malo kasnije i za dio trase koja se nalazi na području Grada Mostara.

Nakon uklanjanja površinskog sloja na većem dijelu trase izvođač je započeo s iskopavanjem na više položaja, uglavnom u visokim rezovima i izvođenju nasipa. Zajedno s radovima na uređenju, izvođač radova počeo je s radovima na objektima nadvožnjaka. Radovi se izvode neometano i u skladu s planovima izgradnje, navodi Lasić.

Prema ugovoru, radovi na ovoj dionici trebali bi biti gotovi za tri i po godine, odnosno okončani početkom 2022.,

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *