Naslovna Vijesti Društvo Tužilaštvo o osumnjičenoj Suniti Hindić: Nakon ubistva Ivankovića često mijenjala adrese
Tužilaštvo o osumnjičenoj Suniti Hindić: Nakon ubistva Ivankovića često mijenjala adrese
0

Tužilaštvo o osumnjičenoj Suniti Hindić: Nakon ubistva Ivankovića često mijenjala adrese

0

Kako navode iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Sunita Hindić se sumnjiči da je 4. oktobra 2019. godine ubila Ninu Ivankovića.

Prema Tužilaštvu HNK, ona je oko 7:15 sati došla do ugostiteljskog objekta “Vila Ivanković” u naselju Buna kod Mostara u Ivankovićevom vlasništvu. Kada je ušla u sobu u kojoj je boravio Ivanković, desio se verbalni sukob, a u jednom trenutku, želeći ga usmrtiti, ispalila je jedan hitac prema njemu.

Od ispaljenog hica i zadobivene prostrelne rane Nino Ivanković je obilno iskrvario, nakon čega je nastupila smrt, navode iz Tužilaštva.

“Osumnjičena je neposredno nakon toga napustila mjesto događaja, a isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa. Također, i usprkos povredi osumnjičena je u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnica Travnik, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć”, saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

Tužilaštvo HNK dalje objašnjava da je, zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi puštanjem osumnjičene na slobodu postojala opasnost od njenog bjekstva, Kantonalni sud Mostar ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj.

“Kantonalno tužilaštvo u saradnji s MUP-om nastavlja poduzimanje istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo”, zaključuje se u saopćenju.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *