Naslovna Vijesti Region Danas izbori na Kosovu, Vučić pozvao Srbe da glasaju
Danas izbori na Kosovu, Vučić pozvao Srbe da glasaju
0

Danas izbori na Kosovu, Vučić pozvao Srbe da glasaju

0

Također, ovo su izbori za parlament, a najjače albanske partije u sljedećem sazivu mogle bi biti Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, Samoopredjeljenje Albina Kurtija, Demokratsku partiju Kosova Kadrija Veselija i Alijansu za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja.

Srbima je određeno 10 mjesta od ukupno 120 u paralmentu, a u utrku za te vrijedne pozicije ušli su Srpska lista i koalicija Sloboda, sastavljena od Partije kosovskih Srba (PSK) Aleksandra Jablanovića i Srpske liberalne stranke (SLS) Slobodana Petrovića.

Srpska lista ima otvorenu podršku Vlade Srbije, a sve druge partije smatraju se “izdajnicima” s obzirom na njihovu integrisanost u kosovsko društvo.

I predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe, one koji su ostali na Kosovu i one prognane, da glasaju, ali ne za bilo koga nego za Srpsku listu.

“Moja je poruka, Srbi, izađite na izbore u što je moguće većem broju jer glasamo za opstanak na našim ognjištima, glasamo za srpske plate u školama i bolnicama, jer će sve ukinutu ako ne budemo imali pravo glasa i ne budemo čuli glas Srba. Srbija zove, a ja molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost”, rekao je ranije Vučić.

Pravo glasa ima 1.937.868 građana. Biračka mmesta biće otvorena od 7 do 19 sati.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *