Naslovna Vijesti Region Srbija žestoko osudila odluku o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo
Srbija žestoko osudila odluku o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo
0

Srbija žestoko osudila odluku o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo

0

U saopštenju Kancelarije Srbije se navodi da je Ministarstvo vanjskih poslova Kosova donijelo zabranu koju ni po jednom zakonu ili dogovoru iz Brisela nije da donese da bi spriječilo predstavnike Vlade Srbije da pružaju podršku srpskom narodu.

Kancelarija navodi da i ova predizborna kampanja pokazuje da je srpski narod permanentno žrtva političkog nasilja, kršenja ljudskih prava i nedemokratskog postupanja.

Prema navodima Kancelarije, ne može se aktom nijedne institucije u Prištini “pružiti legalno pokriće za maltretiranje kojem su proteklih dana bili izloženi predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju u nastojanju da budu sa svojim narodom”.

“Ponavljamo da nema te zabrane i nasilja ili novčane kazne kojima Priština može obeshrabriti Srbe na Kosovu i Metohiji i spriječiti ih da glasaju za Srpsku listu 6. oktobra”, poručili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako se dalje navodi, “predstavnici administracije u Prištini u paničnom strahu od srpskog političkog jedinstva i nesalomive riješenosti Srba da po svaku cijenu očuva čvrste veze sa svojom državom Srbijom posežu za nepromišljenim i ekstremističkim potezima, kakvi su nezamislivi u bilo kojem demokratskom društvu”.

Kancelarija ukazuje da je “zabrinjavajuća i indikativna šutnja predstavnika međunarodne zajednice u Prištini, koji nijemo posmatraju eskalaciju političkog nasilja nad srpskim narodom”, prenose beogradski mediji.

U saopštenju Kancelarija je još jednom pozvala srpski narod na Kosovu da “jednodušnom podrškom Srpskoj listi stane u odbranu kolektivnih prava i podrže svoju državu Srbiju u borbi za dostojanstven život našeg naroda u južnoj pokrajini”.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *