Naslovna Vijesti Gradovi Ovo je vila Sameda Aljovića na Ilidži u kojoj se proizvodila droga
Ovo je vila Sameda Aljovića na Ilidži u kojoj se proizvodila droga
0

Ovo je vila Sameda Aljovića na Ilidži u kojoj se proizvodila droga

0

Samed Aljović je okarakterisan kao vođa kriminalne grupe uhapšene u okviru akcije Labos, a u luksuznoj kući, koja se nalazi u ulici Bistrički put uzgajali su kanabis.

Aljović se, zajedno sa uhapšenima Elvisom Brajlovićem i Adisom Poturkovićem, tereti da je proizvodio i stavljao u promet drogu. U sklopu pretresa Aljovićeve kuće koji je, kako saznajemo, trajao nekoliko sati pronađena je droga i oružje.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

 

Uprava policije MUP-a KS saopćila da je na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen pretres kuće na području općine Ilidža, te da je pronađena suha zeljasta materija u aluminijumskoj foliji koju je Samed Aljović proizveo skupa sa Elvisom Brajlovićem.

Osim toga, u kući je pronađena i oduzeta automatska puška kalibra 7,62 mm s okvirom, bez municije, digitalna vaga, jedna PVC boca “Plantela”, električni indikator za mjerenje temperature i vlažnosti zraka.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

 

Pronađena su također dva rasvjetna tijela s neonskim sijalicama, improvizovana razvodna električna ploča s osiguračima, utičnicama i drugim materijalom, sijalice korištene prilikom uzgoja biljke kanabis i jedan komad fleksibilnog crijeva.

Samed Aljović, rođen 1972. godine u Prijepolju, je uhapšen u nastavku akcije Labos. Prvobitno su uhapšeni Elvis Brajlović i Adis Poturković, kada su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju droge, droga i oružje.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *