Naslovna Vijesti Društvo Hrvatski načelnik policije za granicu: Migrante iz BiH tjeraju prema nama
Hrvatski načelnik policije za granicu: Migrante iz BiH tjeraju prema nama
0

Hrvatski načelnik policije za granicu: Migrante iz BiH tjeraju prema nama

0

“Kada se u Bihać sa ciljem dovede dvije, tri ili sedam hiljada migranata, onda je potpuno jasno da su oni usmjereni samo na ilegalni prijelaz u Hrvatsku. To je nedopustivo”, rekao je Ničeno.

On kaže da policija u Unsko-sanskom kantoni ne dopušta da se migranti vrate natrag, odnosno da se slobodno kreću kako su se prije kretali po Bihaću, pa je njihova jedina mogućnost da uđu u Hrvatsku.

“Iz toga se da zaključiti da ih tjeraju prema hrvatskoj granici, što je potpuno očigledno i iz snimaka koje imamo”, rekao je Ničeno za HRT.

Prema njegovim riječima, uzrok problema je na granici BiH sa Srbijom i Crnom Gorom, odnosno u nesprečavanju migrantskih ruta i ulaska migranata u BiH.

Ničeno kaže da se hrvatska policija već tri ili četiri godine susreće sa optužbama da ilegalno vraća migrante u BiH, jer se u medijima plasiraju informacije da je ilegalni prelazak državne granice nešto sasvim normalno.

On je apelovao na međunarodne i nevladine organizacije u BiH da ponovno informišu migrante da ilegalni prelazak granice nije dopušten, dodajući da je hrvatska policija zabrinuta za humanitarno stanje migranata u BiH, što je posljedica toga da se ne štiti granica u BiH.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *