Naslovna Vijesti Politika Miro Kovač zagovara podjelu BiH na tri djela: Hrvatima dati izbornu jedinicu
Miro Kovač zagovara podjelu BiH na tri djela: Hrvatima dati izbornu jedinicu

FOTO: Hina

0

Miro Kovač zagovara podjelu BiH na tri djela: Hrvatima dati izbornu jedinicu

0

“BiH bi se mogla inspirirati uređenjem Belgije koja ima tri jezične zajednice, postoje tri regije. Tu su Flamanci, Valonci, Flandrija, Njemačka govorna zajednica itd. Tako se to može napraviti u BiH kako bi Hrvati bili u potpunosti ravnopravni s druga dva ustavotvorna naroda Bošnjacima i Srbima“, rekao je Kovač za Radio-televiziju HercegBosne iz Mostara.

Tako je ovaj utjecajni hrvatski političar ponovo u eter ubacio kontroveznu temu zvanu “treći entitet”, koja je u međuvremenu u bh. političkoj, ali i hrvatskoj javnosti bila utihnula.

Štaviše, Kovač je najavio je kako će službeni Zagreb biti još angažiraniji oko Bosne i Hercegovine, na što ga pozivaju i odredbe Daytonskog mirovnog sporazuma.

“Njemačka jezična zajednica ima svoj parlament i svoju vladu. Hrvati mogu imati i svoju izbornu jedinicu i biti ravnopravni s druga dva naroda“, dodao je Kovač.

Ipak, naglasio je da se Hrvatska ne miješa u unutarnje stvari u BiH. Hrvatska je potpisala Dayton i ima obavezu brinuti o stabilnosti BiH i promicati ispunjenje obaveza koje se tiču Ustava“, rekao je Kovač.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *