Naslovna Vijesti Region Sedam godina vlasti SNS-a: Srbija nazaduje po svim parametrima
Sedam godina vlasti SNS-a: Srbija nazaduje po svim parametrima
0

Sedam godina vlasti SNS-a: Srbija nazaduje po svim parametrima

0

Lideri Saveza za Srbiju (SzS), povodom sedam godina od formiranja vlasti u Srbiji u kojoj ključnu ulogu ima Srpska napredna stranka (SNS) ocijenili su da su rezulati vlada u tom periodu negativni.

Lideri SzS zamjeraju vladi, kako navode, loša ekonomska rješenja, nizak rast bruto domaćeg proizvoda, nedostataka, kako tvrde političkih slobode i vladavine prava, te vođenje državne politika prema Kosovu, prenosi RTS.

Predsjednik Stranke slobode i pravde i predsedavajući SzS Dragan Đilas u loš saldo rada proteklih vlada ubraja to što je, kako kaže, rast prosječne plate u Srbiji nekoliko puta manji u odnosu na rast plata Mađarske, Rumunije, Bugarske, da je veliki broj građana otišao u inostranstvo, da se rađa najmanji broj beba u poslednjih 100 godina da su građani sada zaduženi za 60 posto više nego 2012. godine.

“Sa padom industrijske proizvodnje, rastom spoljnotrgovinskog deficita i nedostatkom investicija u privatnom sektoru, Srbija nema nikakvu ekonomsku budućnost”, tvrdi Đilas.

Predsjednik Narodne stranke i jedan od lidera SzS Vuk Jeremić, kada je riječ o politici prema Kosovu tvrdi da je napravljena serija ustupaka ireverzibilnog karaktera, za, kako kaže, obećanje o formiranju Zajednice srpskih opština i ocjenjuje da su razgovori “bespotrebno podignuti sa tehničkog na najviši politički nivo.”

(RTS)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *