Naslovna Vijesti Region Novi Sad: Komšije su mislile da Jankovići imaju skladan brak
Novi Sad: Komšije su mislile da Jankovići imaju skladan brak
0

Novi Sad: Komšije su mislile da Jankovići imaju skladan brak

0

Vulkanizer Goran Janković (37) počinio je, kako se sumnja, masakr u Novom Sadu kada je upao u roditeljsku kuću svoje supruge Mirjane Janković (32) i macolom ubio nju i njene roditelje – Branislava (57) i Nadu Pajić (57).

Da tragedija bude veća, stravičan zločin gledali su Goranovi i Mirjanini sinovi, a stariji dječak (10) uspio je nekako da se dokopa telefona i pozove svog ujaka u pomoć. Nažalost, bilo je prekasno.

“Ujo, ujo, brzo dođi. Tata ubija mamu, baku i deku! Strah me je, trči!”, rekao je mališan Mladenu Pajiću, bratu svoje majke, kada ga je jučer nešto prije osam sati ujutru pozvao telefonom.

Mladen je stigao za nekoliko minuta do roditeljske kuće u Ulici Šandora Petefija. Čim je kročio u dvorište, vidio je krv, a u kući ga je sačekala scena iz horor filmova.

“Goran je došao u kuću roditelja svoje supruge Mirjane, koja je htjela da se razvede od njega jer ju je konstantno napadao da ga vara. Bio je bolesno ljubomoran. Mirjana ga je prije dvije sedmice prijavila za nasilje i imao je zabranu prilaska, a imao je i prijavu za ilegalno oružje”, kaže izvor Kurira i nastavlja:

“Pretpostavlja se da je prvo ubio tasta, i to udarcima macolom u glavu. Zatim je Mirjani smrskao glavu i na kraju je presudio i tašti. Potpuno im je smrskao lobanje, krvi je bilo svuda, kao i dijelova mozga. Najužasnije je to što su dječaci bili prisutni. Kada je upao u kuću, jedan sin je bio sa majkom u krevetu, a drugi sa bakom.”

Izvor kaže da je Goran taštu ubio u dvorištu, dok su tijela Branislava i Mirjane nađena u kući.

“Kada je ubio ženu i njenog oca, Goran je krenuo, a nesretna Nada pošla je za njim. Onda je i ona dobila udarce”, priča izvor.

Komšinica je ispričala da je juče čula Nadu kako vrišti.

“Posljednje riječi su joj bile: „Zete, jesi li sada sretan i zadovoljan?!“, kaže komšinica kroz suze i dodaje da su Pajići bili ljudi za primjer.

Goran Janković inače radi kao vulkanizer, a ako je suditi po izgledu kuće, riječ je o imućnijoj porodici. U dvorištu se nalaze trampolina za djecu, mali motori i automobili… Ništa što bi naslutilo da je Goran sposoban da naočigled svojih sinova do smrti isprebija njihovu majku, babu i dedu.

Prijatelj ubijene porodice rekao je da su se Mirjana i Goran nekoliko puta rastajali i mirili, jer je on bio nasilan.

“Kada je rodila prvo dijete, otišla je od njega i neko vrijeme živjela kod roditelja. Nije je ostavljao na miru, prijetio joj je i molio je da mu se vrati, na kraju mu se vratila i odmah ostala ponovo trudna. Njenim mukama nije bilo kraja i nedavno se vratila roditeljima ponovo”, priča prijatelj, napominjući da je Goran pričao da će joj pobiti cijelu porodicu.

“Poslije posljednjeg incidenta, od 11. maja, preko prijatelja je pokušavao da se pomiri sa ženom, ali ona nije željela da ga vidi, kao ni njihova djeca”, kaže komšija.

DRŽALA KAFANU

Nada Pajić je noć prije ubistva bila u svojoj kafani da uzme pazar i zaključa lokal i, kako kažu zaposleni, ponašala se uobičajeno.

– Ništa nije ukazivalo na tragediju. Nismo znali da u porodici ima problema. Nadinu kćerku i zeta nismo viđali, jer nisu ni dolazili u kafanu. Ona je bila fina žena, vrijedna i časna – rekli su zaposleni.

Kako saznaje Kurir, Goran je u svom krvavom piru preskočio oca svoje tašte Đuru, koji ima oko 90 godina i koji živi u istom dvorištu. Nesrećni dekica nije ništa čuo, niti vidio, jer je najverovatnije spavao u vrijeme zločina.

BLOKIRAN GRAD

Policija je juče blokirala sve izlaze iz Novog Sada u potrazi za osumnjičenim monstrumom. Patrole su zaustavljale i pretresale gotovo sve automobile. Grad su nadlijetali i policijski helikopteri, a u potragu za Jankovićem uključila se i Žandarmerija.

(Fokus)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *