Naslovna Vijesti Region Priština obrisana iz američkih programa
0

Priština obrisana iz američkih programa

0

Poslije odbijanja da se premijeru Kosova Ramushu Haradinaju izda vizu kako bi nazočio Molitvenom doručku u Washingtonu, Amerika je nastavila pritisak na Prištinu, brišući kosovske sudionike sa spiska serije sigurnosnih programa.

Navedeni spisak se, u organizaciji Marshallovog centra za strateške studije, bavi izazovima transnacionalne i regionalne sigurnosti, održavaju u Njemačkoj.

Veleposlanstvo SAD u Prištini je potvrdilo da predstavnici Kosova neće učestvovati u programima koji traju od marta do septembra, prenosi RTS.

-Američko veleposlanstvo može da potvrdi da su otkazani pozivi za kosovske učesnike u osam programa koji počinju u martu i završavaju se u septembru – navodi se u odgovoru Veleposlanstva SAD u Prištini Glasu Amerike.

Prethodno, Washington je u više navrata upozoravao vladu Ramusha Haradinaja da uvođenjem taksi od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH nanosi ozbiljnu štetu regionalnim procesima, a niz oštrih poruka SAD za rezultat je imalo odbijanje Amerikanaca da izdaju vizu Ramushu Haradinaju.

Haradinaj, koji je pod ozbiljnim pritiskom međunarodne zajednice i koalicionih partnera da ukine ili suspenduje takse, za sada ne odustaje od tih nameta.

 

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *