Naslovna Vijesti Politika Godišnji plan za NATO ponovo skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH
Godišnji plan za NATO ponovo skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH
0

Godišnji plan za NATO ponovo skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH

0

Na dnevni red današnje sjednice državne vlade kao jedna od tačaka stavljen je i Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa Bosne i Hercegovine 2018 – 2019. godine, a čiji je predlagač Komisija za NATO integracijski proces BiH.

Zbog neslaganja ministara koji dolaze sa teritorija bosanskohercegovačkog entiteta RS ovaj prijedlog ponovo je skinut sa dnevnog reda. Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak nedavno je izjavio kako on smatra da Nacionalni program BiH treba usvojiti novi saziv državne izvršne vlasti.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uoči sjednice državne vlade obratio se javnosti navodeći kako su politička ozbiljnost i odgovornost, mir i stabilnost, socio-ekonomski razvoj i borba za vladavinu prava i dostojanstvo svakog građanina BiH su ključni zadaci svih dužnosnika i političkih stranaka.

Kako smo ranije pisali, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić otvoreno su kazali kako će dati saglasnost za imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH tek nakon što državna vlada na čelu sa Denisom Zvizdićem usvoji Nacionalni program.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *