Naslovna Vijesti Ekonomija Obrtnici u FBiH strahuju od poskupljenja struje, najavljuju da će poskupiti proizvodi
Obrtnici u FBiH strahuju od poskupljenja struje, najavljuju da će poskupiti proizvodi
0

Obrtnici u FBiH strahuju od poskupljenja struje, najavljuju da će poskupiti proizvodi

0

“To je oštar udarac i naše obrtništvo će ga teško izdržati. Trenutna cijena električne energije u obrtništvu i sada je teško izdržljiva, te dovodi obrtništvo na granice egzistencijske isplativosti proizvoda posebno za ona zanimanja gdje je udio električne energije veći. Obrtnička komora Federacije BiH i obrtničke komore kantona/županija s područja FBiH oštro se protive najavama Elektro privrede, te će svim demokratskim i zakonskim sredstvima zaštititi obrt i obrtništvo”, kazali su iz Obrtničke komore FBiH.

Ističu da je 11. decembra održana hitna sjednica Upravni odbor OK FBiH gdje su sve kantonalne komore i OK FBiH zauzele stav da je poskupljivanje električne energije za obrtništvo nedopustiv akat na i ovako loš položaj obrtnika i malih privrednika.

“U obrtništvu je prema posljednjim pokazateljima zaposleno 56.940 radnika, što čini 12 posto zaposlenosti u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ovakvim jednostranim i potpuno neopravdanim poskupljivanjem struje od strane Elektroprivrede BH dovodi se u pitanje egzistencija zaposlenih u obrtu, kao i opstanak samih obrta. U koliko Elektroprivreda BH i dalje bude stava da će poskupiti električnu energiju iskoristit ćemo sva raspoloživa zakonska sredstva kako do poskupljenja ne bi došlo”, ističe se.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *