Naslovna Vijesti Politika Sve više migranata u Njemačkoj prelazi na hrišćanstvo
Sve više migranata u Njemačkoj prelazi na hrišćanstvo
0

Sve više migranata u Njemačkoj prelazi na hrišćanstvo

0

Sve više migranata prelazi u hrišćanstvo u nadi da će tako ostati u Njemačkoj i da neće biti vraćeni u svoje matične zemlje. Otkako je Njemačka primila veliki broj izbjeglica, drastično se povećao broj prelazaka sa islama na hrišćanstvo. 

Evangelistička i katolička crkva, kao i neke druge hrišćanske vjerske zajednice 2016. godine registrovale su više od hiljadu takvih slučajeva, a toliko ih nije bilo u posljednjih 50 godina, ističe sociolog religije Tomas Schirmacher.

Kako prenosi “Deutsche Welle”, razne sekte i druge grupe koriste strah izbjeglica od protjerivanja i privlače ih “ekspresnim pokrštavanjem”, najčešće aranžmanima u sklopu kojih zainteresovanima plaćaju troškove putovanja i ručak.

Do prvog kontakta sa izbjeglicama dolazi obično u prihvatilištima, gdje se misionari često ističu svojim socijalnim angažmanom.

Onaj ko u Njemačkoj odluči da pređe na hrišćanstvo i odluči se za Katoličku ili Evangelističku crkvu, mora pohađati višemjesečni kurs iz Biblije.

Isto tako, od njega se očekuje da vodi ozbiljne razgovore sa duhovnicima i da se temeljno pripremi za krštenje.

Ako sveštenik nije uvjeren da je sve pripremljeno kako treba, procedura se može i otkazati.

I neke sekte nastoje da profitiraju tokom migrantskog talasa.

Tu su i tajvanski hrišćani, koje su njihove duhovne vođe poslale u Njemačku da tamo vrbuju nove sljedbenike.

“Pomogli su nam – dali su nam olovke, papir, cipele, čokolade i slične stvari. Bili su vrlo ljubazni i pokazali su nam crkvu u Frankfurtu”, kaže Amina Huseini, jedna od migranata.

(agencije)

 

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *