Naslovna Tehno IT Elon Musk namjerava ukinuti trajnu suspenziju Donalda Trumpa na Twitteru
Elon Musk namjerava ukinuti trajnu suspenziju Donalda Trumpa na Twitteru
0

Elon Musk namjerava ukinuti trajnu suspenziju Donalda Trumpa na Twitteru

0

Multimilijarder Elon Musk je izjavio da namjerava ukinuti suspenziju bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Twitteru ako uspije kupiti ovu društvenu mrežu.

“Stalna suspenzija bi trebala biti ekstremno rijetka te bi se trebala koristiti samo protiv botova i spamova. Mislim da nije bilo korektno suspendovati Trumpa. Mislim da je to bila greška kojom je veliki dio zemlje otuđen i čime je Trumpu uskraćen glas. Ukinut ću tu zabranu. Još ne posjedujem Twitter, tako da ne možemo govoriti o ovome kao gotovoj stvari”, istakao je Musk.

Direktor kompanija Tesla i SpaceX je nedavno ponudio 44 milijarde dolara za kupovinu Twittera, a u tu svrhu osigurao je sedam milijardi dolara od investitora.

Tvrdi da je s njegovim neprihvaćanjem trajne zabrane saglasan i bivši direktor Twittera Jack Dorsey. Dorsey je i sam potvrdio da po ovom pitanju ima isto mišljenje kao Musk.

Iz Bijele kuće su poručili da je na kompanijama da donose odluke, pa i one koje se odnose na suspenziju na društvenim mrežama, prenosi Sky News.

(Klix.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *