Naslovna Tehno Igre Commodore 64 Mini u prodaji već od oktobra
Commodore 64 Mini u prodaji već od oktobra
0

Commodore 64 Mini u prodaji već od oktobra

0

Commodore 64 Mini, rimejkano mini-izdanje legendarnog kompjutora iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, čiju smo najavu vidjeli još krajem prošle godine, u prodaji će se pojaviti već ove jeseni, tačnije početkom oktobra.

Retro Games Ltd. i Solutions 2 GO potvrdili su kako će Commodore 64 Mini na sjevernoameričkom tržištu od 9. oktobra biti dostupan po još neutvrđenoj cijeni, koja bi trebala biti ispod $100.

Predstavljen je i osnovni paket u kojem nas očekuje C64 Mini s jednim retro joystickom i 64 integrirane hit igre među kojima su i California Games, Winter Games, Impossible Mission II, Boulder Dash, Jumpman, Pitstop II, Speedball II: Brutal Deluxe, Street Sports Baseball, Summer Games II, Temple of Apshai Trilogy, Uridium i mnoge druge.

Sam uređaj imat će poboljšane i prilagodljive vizuale (budući da će uređaj imati HD output za 720p/60Hz prikaz) te dva USB porta, u koja ćemo moći uključiti dodatni joystick ili tastaturu poželimo li slučajno štagod napisati u Basicu – baš kao nekada, prenosi GOODGAME.HR

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *