Naslovna Tehno IT Pojavile se glasine o performansama iPhonea 12 Pro: veći ekran, 3X zoom i unaprijeđeni Face ID
Pojavile se glasine o performansama iPhonea 12 Pro: veći ekran, 3X zoom i unaprijeđeni Face ID
0

Pojavile se glasine o performansama iPhonea 12 Pro: veći ekran, 3X zoom i unaprijeđeni Face ID

0

MacRumors piše da je Weinbach objavio da bi iPhone 12 Pro mogao imati veličinu ekrana od 6.1 i 6.7 inča. Ovaj model iPhonea će također imati i ProMotion tehnologiju uz 120 Hz brzinu osvježavanja. Također, iPhone 12 Pro će imati dinamični prijelaz između 60 i 120 Hz na ekranu kako bi se sačuvalo trajanje baterije.

S obzirom na to da će ova generacija iPhone telefona imati podršku 5G mreže, kako bi se zbog toga, ali i velikog ekrana smanjila potrošnja energije, iPhone 12 Pro će najvjerovatnije imati veću unutrašnju bateriju, a Weinbach je najavio da će kod 6.7-inčnog modela biti jačine od 4400 mAh. To bi bilo značajno povećanje u odnosku na 3969 mAh koju ima trenutno najveći Apple pametni telefon iPhone 11 Pro Max.

iPhone 12 Pro će imati i unaprijeđenu opciju Face ID koja zapravo služi za otključavanje ekrana uz pomoć skeniranja lica. Kod ovog modela bit će skenirano lice iz više širih uglova, a glasine kruže da bi moglo biti riječ i o LiDAR skeneru koji će biti ugrađen u stražnjoj kameri i on je namijenjen bržem automatskom fokusiranju i poboljšavanju kvalitete fotografija u njenom režimu portreta.

Smart HDR bi također trebao biti poboljšan i riječ je o smanjenju šumova u okruženjima sa slabim osvjetljenjem. Objektiv kamere bi trebao imati 3X optički zoom, nadograđan sa sadašnjih 2X. To bi korisnicima omogućilo da fotografije i video uvećavaju bez smanjenja kvalitete digitalnog zooma.

Weinbach je do sada pogodio neke od glasina za druge modele telefona, ali je isto tako imao i pogrešnih predviđanja, pa ostaje da se vidi kakva će biti sudbina ovog modela.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *