Naslovna Tehno Igre Brkata mladenka, ptica dodo, anatomsko srce. Kako vam se sviđaju novi emotikoni?
Brkata mladenka, ptica dodo, anatomsko srce. Kako vam se sviđaju novi emotikoni?
0

Brkata mladenka, ptica dodo, anatomsko srce. Kako vam se sviđaju novi emotikoni?

0

Transrodna zastava, žene koje nose smokinge, roditelji koji bebe hrane iz bočice i rodno neutralni Djed Mraz dio su novog ažuriranja emotikona za 2020. godinu Unicode Consortiuma, neprofitne organizacije koja postavlja standarde za kompatibilnost emotikona i objavljuje nove simbole. Do kraja godine svi ćemo ih imati na svojim mobitelima, a jesu li nam zaista i potrebni?

Novi set emotikona nudi mnoštvo novih rodno inkluzivnih simbola među kojima su rodno neutralna osoba, brkati muškarac s velom za vjenčanje, kao i rodno neutralna osoba u smokingu, najavljuje CNN.

Ovi novi simboli će se proširiti na postojeće, koji trenutno obuhvaćaju samo muškarca u odijelu i ženu koja nosi vjenčanicu.

Predložio ih je Google, koji je također predložio potpuno nove emotikone koji prikazuju hranjenje bebe iz bočice.

Prijedloge za nove emotikone može podnijeti bilo ko, iako korporacije poput Googlea, Microsofta i Applea obično završe s lavovskim udjelom prihvaćenih prijedloga.

Talijani će svakako biti oduševljeni dodavanjem emotikona na kojem je šaka sa skupljenim prstima nazvana “talijanska gesta rukom”. Ova gesta rukom se uglavnom koristi da izrazi zbunjenost, nevjericu ili potpuno odbacivanje (“O čemu to govoriš?!”). Također, njom se energično i pomalo agresivno pojačavaju direktna pitanja (“Ko?”,” Gdje?” ili “Zašto?”).

Među novitetima su i smiley s jednom suzom, lice s “Groucho naočalama”, Ninje, ptica dodo i vunasti mamut (dvije izumrle vrste), čaj s mjehurićima i srce – ali ono doslovno, anatomsko (pluća su također navedena u posebnom simbolu).

Novi set, koji uključuje ukupno 117 novih piktograma, bit će predstavljen s izdanjem Emoji 13.0 kasnije ove godine. Tada će ih proizvođači mobitela i drugih uređaja morati ugraditi putem ažuriranja softvera, što će se vjerojatno dogoditi na jesen.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *