Naslovna Tehno IT Spajanje Facebooka s Messengerom, Instagramom i WhatsAppom izazvalo zabrinutost
Spajanje Facebooka s Messengerom, Instagramom i WhatsAppom izazvalo zabrinutost
0

Spajanje Facebooka s Messengerom, Instagramom i WhatsAppom izazvalo zabrinutost

0

Ukoliko se to dogodi, to bi moglo ozbiljno naštetiti ideji Facebooka o spajanju njegovih istaknutih aplikacija za dopisivanje kao što su Facebook Messenger, WhatsApp i servisa za razmjenu poruka unutar Instagrama, stoji u novom izvještaju Wall Street Journala.

Facebookov plan, koji je izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg prvi put otkrio početkom ove godine, je da ove tri aplikacije za dopisivanje funkcioniraju samostalno, ali i da omoguće ljudima da komuniciraju s članovima svake od ovih platformi bez obzira na status računa.

Ovo znači da biste mogli koristiti WhatsApp za razgovor s ljudima na Instagramu čak i ako vaši Instagram prijatelji ne koriste WhatsApp.

Budući da su tri aplikacije za chat u vlasništvu Facebooka, koje su ujedno i neke od najvećih te vrste u svijetu, ideja o njihovom “spajanju” razlog je za zabrinutost FTC-a. Međutim, Facebook već posjeduje tri platforme, pa izgleda pomalo čudno da FTC nije ranije reagirao.

Također, nagađa se i to da se FTC bavi pitanjem na koji način Facebook kontrolira pristup treće strane funkcijama na svojim platformama. Uprkos nagađanjima, nikakve službene najave FTC-a u vezi s ovim planovima do sada nije bilo.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *