Naslovna Tehno Nauka Porsche bi uz pomoć Boeinga mogao proizvesti leteći automobil
Porsche bi uz pomoć Boeinga mogao proizvesti leteći automobil
0

Porsche bi uz pomoć Boeinga mogao proizvesti leteći automobil

0
Porsche i Boeing su potpisali “memorandum o razumijevanju” kako bi zajednički istraživali “premium tržižte gradske mobilnosti u zraku”. Partnerstvo će kreirati tim koji će raditi na različitim aspektima urbane zračne mobilnosti. Tim će analizirati potencijalno tržište za premium vozila i kako bi ih ljudi koristili. No, partnerstvo se odnosi na više od samog istraživanja ideje.

Porsche, Boeing i Aurora Flight Sciences, Boeingovom podružnicom, zajedno s kompanijama Porsche Engineering Services i Studi F.A. Porsche, proizvest će testni prototip potpuno električnog vozila koje će moći vertikalno polijetati i slijetati.

Ideja o letećem automobilu zvuči sjajno ponajviše zbog pravolinijskog prijevoza od tačke A do tačke B, što znači da bi zakrčene raskrsnice postale prošlost.

Porscheova studija iz 2018. godine navodi da će tržište rasti nakon 2025. godine te da bi zračni transport prevozio ljude brže i efikasnije od aktuelnih načina prijevoza.

Leteće automobile ne možemo očekivati brzo iako su neke kompanije dala čvrsta obećanja. Međutim, razvoj takvog vozila je dugotrajan proces, a potom slijede zakoni i sigurnosni standardi.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *