Naslovna Tehno Sjajne vijesti: Google Maps pokazuje ograničenja brzine i lokacije radara u BiH
Sjajne vijesti: Google Maps pokazuje ograničenja brzine i lokacije radara u BiH

FOTO: MUP RS

0

Sjajne vijesti: Google Maps pokazuje ograničenja brzine i lokacije radara u BiH

0

Google je potvrdio da će nove mogućnosti aplikacije Google Maps biti dostupne u 40 zemalja, Australiji, Brazilu, SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Indiji, Meksiku, Rusiji, Japanu, Andori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Islandu, Izraelu, Italiji; Jordanu, Kuvajtu, Latviji, Litvaniji, Malti, Maroku, Namibiji, Holandiji, Norveškoj, Omanu, Poljskoj, Portugalu, Kataru, Rumuniji, Saudijskoj Arabiji, Srbiji, Slovačkoj, Južnoj Africi, Španiji, Švedskoj, Tunisu i Zimbabveu.

Korisnici Reddit iz Francuske, Švicarske i Njemačke su prijavili da ne vide lokacije radara, a to je vjerovatno zbog činjenice da su takve mogućnosti zabranjene u tim zemljama. U Francuskoj policija može provjeravati mobitele građana i tražiti zabranjene aplikacije, a ako ih nađe, propisane su novčane kazne. Također, policija može čak i zaplijeniti automobil.

Korisnici iOS-a i Androida u 40 navedenih zemalja mogu koristiti nove mogućnosti, ali samo korisnici Androida mogu prijaviti lokacije fiksnih i mobilnih radara, barem zasad. Google je ovu opciju posudio od Wazea koji koristi zvanične izvore i dojave vozača. Waze ima bogatiji set mogućnosti jer upozorava i na saobraćajne nesreće, kamere koje prate semafore i slično.

Google Maps se koristi iako je jednostavna aplikacija te ne pokazuje određene parametre kao što je brzina vozila. Ograničenje brzine i lokacije radara su velike promjene koje su se dugo čekale.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *