Naslovna Tehno IT Čak 15 miliona Amerikanaca ugasilo je svoje profile na Facebooku
Čak 15 miliona Amerikanaca ugasilo je svoje profile na Facebooku
0

Čak 15 miliona Amerikanaca ugasilo je svoje profile na Facebooku

0

Čini se da su svi propusti Facebooka došli na naplatu, a to dokazuje i novo istraživanje prema kojem sve više amerikanaca napušta ovu društvenu mrežu.U SAD-u je sada 15 miliona korisnika manje nego što ih je bilo 2017. godine.

Prema istraživanju koje je obavio istraživački tim „Edison Research“, 80 posto amerikanaca koristi Twitter, Snapchat i Instagram više nego što koriste Facebook.

„Brojka od 15 miliona nije zanemariva, mislim da se sa sigurnošću može reći da je to znatan pad broja korisnika. Petnaest miliona ljudi je mnogo, iz kojeg god ugla da to gledate. Predstavlja šest posto kompletne američke populacije te na neki način predstavlja dio trenda. Ovo je druga godina zaredom kada vidimo znatan pad korištenja ove društvene mreže“, rekla je Larry Rosin, predstavnica istraživačkog tima.

Dodala je i da će se ovi rezultati i situacija odraziti i na one koji ulažu u Facebook.Također je govorila o činjenici kako je Facebook postao popularniji među starijim generacijama, što se znatno odrazilo na one mlađe.

„Čini se da su ostale društvene mreže privlačnije od Facebooka, bar iz perspektive mladih ljudi“, zaključila je Rosin.

(RadioSarajevo)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *