Naslovna Tehno IT Qualcomm predstavio Snapdragon 675 procesor koji podržava trostruku kameru
Qualcomm predstavio Snapdragon 675 procesor koji podržava trostruku kameru
0

Qualcomm predstavio Snapdragon 675 procesor koji podržava trostruku kameru

0

Kompanija Qualcoom je predstavila Snapdragon 675 procesor namijenjen za pametne mobitele srednjeg ranga, ali koji ima neke vrhunske mogućnosti.

Možda nazanimljiviji podatak je to da se radi o novim Kryo 460 jezgrima temeljenim na dva ARM-ove Cortex-A76 jezgra, koja su dizajnirana za flagship uređaje, a koji dosad nisu bili dio Qualcommovog procesora. Prvi veći procesor s A76 jezgrima je Huaweijev Kirin 980.

Snapdragon 675 ima dva 2,9 GHz jezgra fokusirana na performanse, kao i šest 1,78 GHz jezgara dizajniranih za štednju energije. Poređenja radi, aktuelni Snapdragon 845 procesor koristi četiri 2,8 GHz jezgra temeljena na Coretex-A75 jezgrima za performanse, tako da je još uvijek mnogo brži. Snapdragon je zasnovan 11 nm tehnologiji izrade, dok je 675 baziran na 11 nm tehnologiji.

Čini se da je Snapdragon 675 dizajniran tako da ponudi odlične performanse koje više nisu rezervisane za flagship mobitele. Procesor signala slike je dizajniran tako da podržava trostruku kameru, Procesor Snapdragon 675 ima Quick Charge 4+ podršku i brži AI engine.

Novi procesor obećava bolje iskustno igranja igara kao što su PUBG, King of Honor, QQ Car Racing, Best NBA, Cross Fire Mobile, Dou Po Cang Qiong, Knives Out, Clan Intrigue, Soul of Hunter i druge, omogućavajući bolji framerate, kvalitetniji zvuk i konekciju.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *