Naslovna Tehno Nauka Želite li mjesto na samom vrhu aviona? (VIDEO)
Želite li mjesto na samom vrhu aviona? (VIDEO)
0

Želite li mjesto na samom vrhu aviona? (VIDEO)

0

Za većinu nas, najbolje stvari u vezi sa letom avionom su: besplatna pića, mogućnost da pogledamo sve romantične komedije koje smo propustili i trenutak kad sletimo i znamo da smo preživjeli.

Ako se pitate što biste više mogli da poželite, šta kažete na ovo: mjesto na vrhu aviona. Srećom, još neko je razmišljao na isti način, pa je takav koncept predložila kompanija Windspeed Technologies iz Washingtona, koja cilja na vlasnike privatnih aviona i putnike iz prve klase koji žele ultimativni doživljaj leta.

Zahvaljujući SkyDecku – paru ekskluzivnih sedišta unutar staklene kupole – oni koji to požele, moći će da vide svijet sa vrha aviona.

SkyDeck je mjehurić u obliku suze, koji bi trebalo da bude dostupan privatnoj i komercijalnoj avionskoj industriji. Nudi pogled od 360 stepeni, a krase ga rotirajuća sjedišta.

Dizajn SkyDecka omogućava da se doda postojećim avionima. Iako je još u toku patentiranje dizajna, već su poznati troškovi instalacije, koji će iznositi između 5.3 i 16.6 miliona funti.

“Mislim da to baš i neće biti privlačan dodatak avionima. Moguće je izbušiti rupu na avionu, ali ono dodaje težinu. Morate izgraditi veliki okvir oko nje, a postavljanje kabine na vrh aviona povećat će potrošnju goriva”, objasnio je stručnjak Peter Barington.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *