Naslovna Sport Ostali sportovi Prvi ¨Sport Fest¨ 25. i 26. septembra u Sarajevu
Prvi ¨Sport Fest¨ 25. i 26. septembra u Sarajevu
0

Prvi ¨Sport Fest¨ 25. i 26. septembra u Sarajevu

0

Prvi Festival sporta “Sport Fest” bit će održan u okviru EU sedmice sporta, 25. i 26. septembra u Centru Safet Zajko i na Olimpijskom bazenu Otoka.

Festival organizuju Agencija “Hardino”, specijalizovana za multimediju i sport i Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport “Spektar”, koje je Federalno ministarstvo kulture i sporta nominovalo za projekt Evropske sedmice sporta.

Prvog dana festivala na sportskim jedinicama predstavit će se atletika, nogomet, košarka, američki fudbal, tenis, stoni tenis, odbojka, dok će se na centralnoj bini predstaviti taekwondo, gimnastika, zumba, fitness program Full body workout, Fitness program Body Fat burning, karate, judo i brazilska jiu jitsu.

Drugog dana festivala u jutarnjim satima bit će održano prvo kolo Atletske rekreativne lige koje organizuju AK Novi Grad i agencija Hardino. U popodnevnim satima na olimpijskom bazenu Otoka organizovat će se radionice za plivanje i vaterpolo, dok će u Centru Safet Zajko biti održan treći Forum sporta.

Sedmica sporta realizuje se diljem Evrope od 23. do 30. septembra sa sloganom #BeActive, a fokusira se na podizanje svijesti o zdravom životu i važnosti sporta i fizičke aktivnosti.

Tema ovogodišnjeg Foruma sporta je sport prije, i za vrijeme pandemije, a učesnici će imati priliku da čuju predavanja iz projektnog menadžmenta, nutricionizma, psihologije, te organizacije i upravljanja u sportu.

Specijalni partner ovog događaja je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *