Naslovna Sport Ostali sportovi Pripremljen okvirni plan aktivnosti za nastavak stonoteniskih takmičenja
Pripremljen okvirni plan aktivnosti za nastavak stonoteniskih takmičenja
0

Pripremljen okvirni plan aktivnosti za nastavak stonoteniskih takmičenja

0

Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine (STSBiH), nakon uvođenja vanrednog stanja odnosno stanja nesreće prouzrokovane pandemijom COVID-19, od sredine marta stopirao je sve aktivnosti.

U proteklom periodu Upravni odbor STSBiH, preko svog operativnog tijela kancelarije Saveza, redovno je obavljao poslove i radne zadatke te pratio obavještenja i odluke kriznih entitetskih štabova i Štaba Distrikt Brčko, odnosno nadležnih institucija za sport, saopćeno je iz STSBiH.

Između ostalih aktivnosti, STSBiH u martu i aprilu održavao je kontakte s Olimpijskim komitetom BiH, nadležnim institucijama za sport na kantonalnom, entitetskom i državnom nivou u projektima finansiranja i pomoći.

STSBiH je učestvovao u Solidarity programima prema Međunarodnom olimpijskom komitetu uz posredovanje OKBiH, u koordinaciji s direktorom reprezentacije. Također, održavani su kontakti s predsjednicima stonoteniskih saveza zemalja regiona, kao i sa balkanskom (BTTU), evropskom (ETTU) i svjetskom (ITTF) asocicijacima.

Imajući u vidu nagovještaje Kriznih štabova o ublažavanja mjera i poboljšanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, Upravni odbor STSBiH je pripremio okvirni plan sportskih aktivnosti što uključuje početak treninga, dovoljno vrijeme za pripreme i nastavak takmičenja. Provedba planiranih sportskih aktivnosti je uslovljena donošenjem odluka kriznih štabova, odnosno nadležnih institucija, navodi se u saopćenju.

U tom smislu, STSBiH je predložio niz aktivnosti među kojim je i Odluka Upravnog odbora za nastavak prioritetno ekipnih takmičenja (Premijer liga, Prva liga Bosne i Hercegovine i dr.), uz striktno pridržavanje važećih mjera.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *