Naslovna Sport Ostali sportovi UFC će osigurati privatni otok za borbe: Vraćamo se u potpunosti od 18. aprila
UFC će osigurati privatni otok za borbe: Vraćamo se u potpunosti od 18. aprila
0

UFC će osigurati privatni otok za borbe: Vraćamo se u potpunosti od 18. aprila

0

White kaže kako će nakon UFC-a 249 borbe biti održavane na privatnom otoku, ali nije želio otkriti lokaciju na kojoj će se održati UFC 249.

“Zaključao sam ovaj teren na kojem ćemo se boriti dva mjeseca. Imam ovaj teren dva mjeseca. Imat ćemo borbe svake sedmice. Također, za dan ili dva trebao bih osigurati privatni otok. Radimo na infrastrukturi upravo, tako da ćemo početi i međunarodne borbe s međunarodnim borcima”, rekao je White i dodao:

“Neću moći dovesti sve međunarodne borce u Sjedinjene Američke Države i zbog toga imam privatni otok. Sve ću ih prebaciti na privatni otok i tu ćemo početi međunarodne borbe. Dakle, od 18. aprila UFC se vraća. Imamo svoje avione i putovat ćemo s borcima na otok. Svi će biti testirani, testirani i testirani. Osigurat ćemo sve što treba kako bismo imali zdrave sportiste, ljude u komisijama, sudije, ljude iz produkcije i svi će tu biti zdravi. Osigurat ćemo da su svi sigurni prije, za vrijeme i nakon borbe”, rekao je White.

UFC 249 prvobitno je trebao biti održan 18. aprila u Brooklynu, a rukavice u oktagonu trebali su ukrstiti Habib Nurmagomedov i Tony Ferguson, ali je UFC-ov prvak ostao u Rusiji i nije u mogućnosti da se bori. Njega će zamijeniti Justin Gaethje.

“Nije to Habibova krivica. Nije ničija krivica. Ovo je nešto na šta ne možete biti spremni, niko ne može ovo planirati i sanjati da je moguće. Las Vegas je ugašen. Kasina nisu otvorena već mjesec, možda i duže. Nisam vjerovao da ću to vidjeti u svom životu”, istaknuo je White.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *