Naslovna Sport Ostali sportovi Na 17. memorijalu ‘Mustafa Hajrulahović -Talijan’ bokseri iz 10 zemalja
Na 17. memorijalu ‘Mustafa Hajrulahović -Talijan’ bokseri iz 10 zemalja
0

Na 17. memorijalu ‘Mustafa Hajrulahović -Talijan’ bokseri iz 10 zemalja

0

Sedamnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” bit će održan 21. i 22. septembra u Domu mladih KSC ‘Skenderija’.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević na pres-konferenciji izrazio je zadovoljstvo i ponos što učestvuje u organizaciji jednog takvog takmičenja.

– Kroz realizaciju ovog turnira osvijetlili smo lik i djelo generala Mustafe Hajrulahovića Talijana u odbrani svih građana i države BiH. To je jedan od istinskih heroja odbrane BiH i naša trajna zadaća je da obilježavamo značajne datume i značajne ličnosti među koje spada naš Talijan – kazao je Bukvarević.

Član Organizacionog odbora Šerif Bečić, predstavnik Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani”, naglasio je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i iz inostranstva.

– Ove godine će nastupiti 52 boksera iz 10 evropskih zemalja – Velsa, Italije, Njemačke, Turske, Slovenije, Albanije, sa Kosova, iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Očekujemo odlične borbe, a prvi put ove godine će učestvovati reprezentacija BiH u svim kategorijama. Pozivam sve ljubitelje boksa da dođu sutra u Dom mladih i uveličaju ovaj događaj – kazao je Bečić.

Predsjednik Udruženja generala Armije BiH Vahid Karavelić podsjetio je da je general Hajuralović završio sve visoke mornaričke vojne škole, da se priključio Patrotskoj ligi BiH u pripremama za odbranu, te da je tokom agresije pokazao jednu od najvećih patriotskih obaveza i dužnosti prema domovini.

– Bio jedan od organizatora odbrane BiH, istovremeno je pokazao veliki patriotizam prema BiH na koji svi mi trebamo biti ponosni. Pored toga, kada je bilo najteže, okupljao je ljude oko sebe i uz svu aktivnost u borbi za odbranu BiH i njenog glavnog grada, pokrenuo inicijativu da se u takvim uslovima razvija i sport – kazao je Karavelić.

Prije početka Memorijala delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja položit će cvijeće na mezar generala Hajrulahovića u haremu Ali-pašine džamije.

U subotu, prvog dana takmičenja na programu su polufinalne borbe od 18.00 sati, dok će se finalni mečevi održati u nedjelju od 11.00 sati.

Ulaz u dvoranu Doma mladih KSC Skenderija je slobodan.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *