Naslovna Sport Nogomet Salihamidžić otkrio na koji je način odbio Ronalda i nije ga doveo u Bayern
Salihamidžić otkrio na koji je način odbio Ronalda i nije ga doveo u Bayern
0

Salihamidžić otkrio na koji je način odbio Ronalda i nije ga doveo u Bayern

0

Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, priznao je da je u ljetnjem prelaznom roku mogao da angažuje portugalskog fudbalskog reprezentativca Cristiana Ronalda, ali da je to odbio, prenosi njemački Bild.

Salihamidžić je prošle godine, između ostalih, u Bayern doveo Matthijsa de Ligta i Sadija Manea, a odbio je da angažuje Ronalda, koji je tada igrao za Manchester United.

Sportski direktor Bayerna otkrio je da ga je kontaktirao Ronaldov nekadašnji menadžer Jorge Mendes, tvrdeći da Portugalac želi da nastavi karijeru u šampionu Njemačke.

“Razgovorali smo o Ronaldu, ali sam jasno rekao Mendesu da nam taj posao ne odgovara. Taj posao ne bi odgovarao Bayernu ni finansijski ni sportski”, rekao je Salihamidžić.

On je istakao da nijednog trenutka nije razmišljao da dovede Ronalda u Bayern.

“To jednostavno ne odgovara našoj filozofiji. Iako nekada imamo priliku da dovedemo igrača svjetske klase moramo da znamo kako da finansiramo cijeli posa”, zaključio je sportski direktor Bavaraca.

Ronaldo je u novembru prošle godine raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom, a potom je prešao u Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Portugalac je potpisao ugovor sa Al Nasrom do juna 2025. godine, nakon čega je raskinuo saradnju sa Mendesom.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *