Naslovna Sport Nogomet Hadžibegić o protivniku s kojim Zmajevi igraju 23. marta: Kvalitetniji smo od njih
Hadžibegić o protivniku s kojim Zmajevi igraju 23. marta: Kvalitetniji smo od njih
0

Hadžibegić o protivniku s kojim Zmajevi igraju 23. marta: Kvalitetniji smo od njih

0

Nakon prisustva utakmici između Švedske i Islanda, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić, podijelio je razmišljanja o prvom protivniku bh. tima u kvalifikacijama za Euro, selekciji Islanda s kojom BiH igra 23. marta.

Hadžibegić ističe da se radi o ekipi koja mnogo trči, igra agresivno i u napadu i odbrani, ali vjeruje da je reprezentacija BiH kvalitetnija.

– Moram priznati da sam iznenađen reakcijom selekcije Islanda, bili su vidno razočarani nakon poraza od Švedske, sigurno su imali velika očekivanja. To mi govori da imaju ozbiljne ambicije da naprave dobar rezultat u kvalifikacijama za plasman na Euro 2024. – izjavio je Hadžibegić.

Prateći izjave, kako kaže, stekao je utisak da za favorita u grupi smatraju Portugal, a sebe da vide kao najozbiljnijeg kandidata za osvajanje drugog mjesta.

– I Slovačku i Luksemburg svrstavaju ispred nas, što i nije tako loše jer to može biti dodatni motiv za naše igrače, uz činjenicu da prvu utakmicu igramo na svom terenu. Mi smo bez sumnje kvalitetnija ekipa i bićemo spremni za duel u martu – zaključio je Hadžibegić.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *