Naslovna Tehno Igre Begović i Davies spremni za meč u e-fudbalu na turniru PES2020
Begović i Davies spremni za meč u e-fudbalu na turniru PES2020
0

Begović i Davies spremni za meč u e-fudbalu na turniru PES2020

0

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman AC Milana Asmir Begović i tinejdžerska senzacija FC Bayerna iz Münchena Alphonso Davies spremni su na meč u e-fudbalu na turniru PES2020, koji će se prenositi uživo u subotu, 25. aprila.

Begović i Davies, obojica nekadašnje izbjeglice, takmičit će se međusobno u omiljenoj fudbalskoj videoigri kako bi prikupili sredstva za UNHCR, kao odgovor ove UN-ove agencije na COVID-19.

U nizu online utakmica, Begović i Davies pratit će njihove lične životne puteve, pa će prvo igrati za svoje domovine (Bosna i Hercegovina – Gana), a zatim za zemlje u kojima trenutno žive (Italija protiv Njemačke). Treći i konačni meč između njihovih sadašnjih klubova, AC Milan – FC Bayern München, odlučit će pobjednika. Turnir će voditi fudbalski novinar Sam Tighe iz „Bleacher Reporta“.

UNHCR preduzima mjere kako bi pomogao u kriznoj zdravstvnoj situaciji uzrokovano pandemijom COVID-19 i spriječio njegovo dalje širenje. U saradnji sa vladama, UNHCR osigurava da izbjeglice budu uključene u nacionalne zdravstvene planove i dobro informisane o tome kako spriječiti širenje COVID-19, da imaju sapun i čistu vodu, te da i dalje primaju spasonosnu pomoć i neophodnu podršku, saopćeno je iz UNHCR-a.

Donacija UNHCR-u, čak i samo mali iznos, može umngome doprinijeti zaštiti izbjeglica od COVID-19 – za samo dva eura se može kupiti sapun koji će trajati sedam sedmica, što će im donijeti dostojanstvo i spriječiti širenje virusa.

Prijenos uživo e-fudbala PES 2020 počinje u subotu 25. aprila u 15.00 sati, a može se pratiti na sljedećim platformama:

www.twitch.tv/unhcrtheunrefugeeagency
www.mixer.com/theunrefugeeagency
www.twitter.com/Refugees

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *