Naslovna Sport Nogomet Šta će se desiti s Muhamedom Bešićem?
Šta će se desiti s Muhamedom Bešićem?
0

Šta će se desiti s Muhamedom Bešićem?

0

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić ovog ljeta će sigurno napustiti Everton.

Trener ovog tima Marco Silva već odavno ne računa na usluge bh. veznjaka koji je protekle dvije sezone igrao na posudbi u Middlesbroughu. Bešić se na kraju prošle sezone vratio u Everton, ali je jasno da se tu neće dugo zadržati.

Silva nije čak Bešića vodio ni na pripreme, te je bh. reprezentativac većinom igrao za rezervni tim Evertona kako bi zadržao formu. Ovaj 26-godišnji veznjak ima ugovor do ljeta 2021. godine i na Goodisonu žele da ga prodaju već ovog ljeta.

Međutim, problem je što nije baš mnogo timova pokazalo interes za usluge bh. reprezentativca, te kako stvari stoje Bešić će najvjerovatnije i narednu sezonu provesti na posudbi.

To bi ponovo mogao biti neki klub iz Championshipa, a Bešić se najviše povezivao s Fulhamom. Da u Evertonu žele prodati Bešića pokazuje i činjenica da su znatno smanjili njegovu cijenu u nadi da će se pojaviti klub koji će ga kupiti.

Fulham je jedini pokazao ozbiljan interes i sada u Evertonu čekaju da se oglasi londonski klub. Sigurno je da i Bešić želi da se ova situacija što prije riješi, odnosno da nađe klub u kojem će imati zadovoljavajuću minutažu.

Najgora situacija za našeg reprezentativca je ostanak na Goodisonu gdje bi sigurno prvu polusezonu igrao za rezervni tim Evetona.

(SportSport.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *