Naslovna Sport Košarka Ne testirati igrače i zaposlenike bez simptoma
Ne testirati igrače i zaposlenike bez simptoma
0

Ne testirati igrače i zaposlenike bez simptoma

0

Pripremajući se za moguće skorašnje otvaranje trening centara s intencijom nastavka prekinute sezone, vodstvo NBA lige je klubovima poslao naputak u kojem se savjetuje da igrači i zaposlenici koji ne pokazuju simptome infekcije novim koronavirusom ne budu testirani, objavio je američki ESPN.

U naputku stoji da “u sadašnjoj javnoj zdravstvenoj situaciji nije primjereno provoditi kontinuirano testiranje na koronavirus svih igrača i zaposlenika”. Momčadima je predloženo da se prije pristupanja testiranju “posavjetuju sa infektologom, vode računa o individualnim okolnostima pacijenta i slijede upute o testiranju na nacionalnoj razini te od lokalnih vlasti na području na kojem momčad djeluje”.

Neke su NBA ekipe već bile kritizirane u početku krize izazvane novim koronavirusom, kad su uspjele organizirati testiranje za sve igrače i klupske zaposlenike u trenutku kad je na američkom tržištu postojao nedostatak raspoloživih testova za pacijente koji su imali simptome bolesti COVID-19.

Procjenjuje se da će NBA liga za potrebe dovršetka sezone, ako to uopće bude moguće, trebati oko 15.000 testova.

Neki NBA klubovi će uskoro, ne prije 8. svibnja, moći otvoriti svoje dvorane za trening, ali će igračima biti dopušteno treniranje u vrlo limitiranim uvjetima. U dvorani će istovremeno moći biti samo četvorica igrača i bit će im dopušteni samo individualni treninzi. To se odnosi samo na klubove koji imaju sjedište u onim dijelovima SAD-a u kojima su na snazi ublažene mjere zaštite od širenja koronavirusa.

(Fokus.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *