Naslovna Sport Košarka Zenički Vukovi ovogodišnji turnir kadeta posvetili legendarnom Mirzi Delibašiću
Zenički Vukovi ovogodišnji turnir kadeta posvetili legendarnom Mirzi Delibašiću

Foto: FENA/Vehid Begunić

0

Zenički Vukovi ovogodišnji turnir kadeta posvetili legendarnom Mirzi Delibašiću

0

Košarkaški klub Vukovi iz Zenice sutra i prekosutra bit će domaćin 3. međunarodnog kadetskog turnira prijateljstva “Mirza Delibašić”, na kojem će sudjelovati 16 ekipa koje će biti rasporađene u četiri grupe.

Međunarodni karakter turniru dat će Petrovgrad iz Zrenjanina (Srbija), a još sudjeluju: Reprezentacija Bosne i Hercegovine, Igman Burch Ilidža, Bošnjak Hadžići i Vogošća iz Sarajeva, Novi Travnik, Lions, Vukovi, Čelik i IBU Spartans iz Zenice, BIG Visoko, Prvi Koš Vitez, Sloboda Tuzla, Lavovi Brčko, Rama Prozor i Akademija J&S Mostar.

– Svake godine turnir imamo tematski turnir, a ove smo ga godine posvetili našem proslavljenom košarkašu Mirzi Delibašiću. Ove smo godine odabrali turnir za kadete pa će sudjelovati i kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine, kojoj je ovo finalna priprema za nastup na Evropskom prvenstvu – kazao je Harun Čolaković, direktor i trener KK Vukovi, čiji je kadetski tim prvak ZDK-a za sezonu 2018./2019.

– Grad će nastaviti finansirati ovakve manifestacije, a nadamo se da će naredni, četvrti turnir biti i kvalitetniji nego ovogodišnji – kazao je Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport Gradske uprave Zenica, koja je pokrovitelj i ovogodišnjeg turnira.

Svi mečevi se igraju u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, gdje će se prvog dana igrati na tri terena uporedo, kao i mečevi završnice u nedjelju, kada će oko 18.30 sati na programu biti finalni meč.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *