Naslovna Sport Nogomet Teška situcija za klubove u Engleskoj i Nizozemskoj: Nema vakcine – nema navijača
Teška situcija za klubove u Engleskoj i Nizozemskoj: Nema vakcine – nema navijača
0

Teška situcija za klubove u Engleskoj i Nizozemskoj: Nema vakcine – nema navijača

0

Johnson i njegova vlada vjeruju kako postoje male šanse da će navijačima biti dozvoljen odlazak na utakmicu dok se ne pronađe vakcina za koronavirus.

Do septembra se neće ni razmišljati o održavanju sportskih događaja s publikom, a posljednje informacije kažu kako bi taj rok mogao biti produžen dok se ne pronađe vakcina.

To su katastrofalne vijesti, prije svega za nogometne klubove u Engleskoj. Oni najveći su relativno sigurni, ali klubovi iz nižih liga bit će dovedeni na rub egzistencije, dok će se pojedini i ugasiti ako se utakmice budu igrale pred praznim tribinama naredne sezone.

Vlada Velike Britanije danas će saopćiti detalje novih mjera, a za danas je zakazan i novi sastanak klubova Premiershipa na kojem će se razgovarati o nastavku sezone u engleskom Premiershipu.

Reuters je ranije javio kako je vlada Nizozemske donijela odluku da se svi sportski događaji održavaju bez publike dok se ne pronađe vakcina za koronavirus. Nogometna sezona u ovoj državi je potpuno prekinuta, a planirano je da se sport vrati tek 1. septembra.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *