Naslovna Sport Nogomet Mino Raiola zaprijetio: Sad je dosta, FIFA je poput komunističkog diktatora
Mino Raiola zaprijetio: Sad je dosta, FIFA je poput komunističkog diktatora
0

Mino Raiola zaprijetio: Sad je dosta, FIFA je poput komunističkog diktatora

0

Najpoznatiji nogometni menadžer Mino Raiola nazvao je Svjetsku nogometnu asocijaciju (FIFA) komunističkim diktatorima zbog pravila oko transfera igrača.

“Ponašaju se kao komunistički diktatori koji govori ljudima šta sve vrijeme trebaju raditi. Radimo u saradnji sa švicarskim savezom na alternativnom rješenju jer se želimo boriti s mjesta na kojem se FIFA nalazi, u Švicarskoj. Ukoliko se slažu s tim, odlično, ali FIFA samo kaže kako oni odlučuju, to je nevjerovatno”, rekao je Raiola, a prenosi Goal.com.

Poznati menadžer je objasnio da u saradnji s ostalim vodećim kolegama svijeta radi na alternativnom rješenju koje neće uključivati FIFA-u.

“Menadžeri su uvjereni da je potrebna promjena. Nogometu treba drugi sistem. FIFA želi biti sve, vlada, držati komercijalni dio, provoditi zakone, to je nemoguće. Znamo sami kako poslovati zakonito. U Evropi sve dogovaram s klubovima i nemam problema. Zašto moram polagati račune FIFA-i ako sam sve riješio s UEFA-om? Radi se o igri moći, zato smo rekli da je dosta. Ne trebaju nam oni, možemo složiti svoj sistem”, poručio je Raiola.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *