Naslovna Sport Ostali sportovi Vanja Spaić pomjera granice u bacanju koplja, novi rekord BiH 49,15 metara
Vanja Spaić pomjera granice u bacanju koplja, novi rekord BiH 49,15 metara
0

Vanja Spaić pomjera granice u bacanju koplja, novi rekord BiH 49,15 metara

0

Mlada atletičarka i reprezentativka Bosne i Hercegovine Vanja Spaić ovog vikenda nastupila je na univerzitetskom mitingu u Americi. Bacačica koplja je hicem od 49,15 metara ostvarila rezultat koji joj je donio prvo mjesto i novi državni rekord Bosne i Hercegovine.
Do kraja takmičenja nije imala prestupe, a još dva puta je bacala preko 48 metara. Spaić je prošlog vikenda također imala odličan nastup kada je prvi put postavila državni rekord, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.
Bosanskohercegovačka atletska reprezentacija doputovala je iz Makarske sa priprema za ljetni dio sezone. Dobri rezultati naših atletičara u dvorani, selektore muške i ženske reprezentacije stavili su na muke.
Na spisku putnika su se našli atletičari i atletičarke na koje će selektori računati u tekućoj sezoni, a koji su u prethodnom periodu ostvarili normu za takmičenje na evropskom ili svjetskom nivou ili su istakli kandidaturu za ostvarivanje dobrih rezultata rezultatima u prethodnom periodu.
Na spisku se nalaze: Alisa Bečić, Sara Lučić, Mladena Petrušić, Aleksandra Roljić, Katarina Lemez, Milica Ožegović, Nikolija Stanivuković, Gorana Tešanović, Mediha Salkić, Sait Huseinbašić, Ervin Rahmanović, Abedin Mujezinović, Rusmir Malkočević, Hamza Alić, Sedin Hećo, Stefan Ćuković, Maid Redžić, Nermin Štitkovac i Semir Avdić.
Na čelu stručnog štaba su bili selektori Elvir Krehmić i Dragomir Čabrilo s trenerima Elvisom Fatićem, Mensurom Vrcićem, Mehmedom Lokmićem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *