Naslovna Sport Nogomet Pjanić: Odrastao sam u Luksemburgu jer je moj otac prije svih shvatio šta će se desiti u Jugoslaviji
Pjanić: Odrastao sam u Luksemburgu jer je moj otac prije svih shvatio šta će se desiti u Jugoslaviji
0

Pjanić: Odrastao sam u Luksemburgu jer je moj otac prije svih shvatio šta će se desiti u Jugoslaviji

0

Pjanić je ispričao kako je njegov otac došao igrati nogomet u Luksemburgu, gdje je Miralem i odrastao.

“Moj otac je igrao u Jugoslaviji i putovao je po zemlji igrajući utakmice. On je prije svih shvatio šta će se desiti. Prijatelji su preko noći postajali neprijatelji, vidio je nacionalnu netrpeljivost na stadionima i u selima. Spakovao je stvari u dva kofera i otišao u Luksemburg”, rekao je Pjanić koji nema dileme koji mu je najemotivnij trenutak u nogometnoj karijeri.

“Kada sam se sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine kvalifikovao na prvo Svjetsko prvenstvo u hiistoriji zemlje, plakao sam od ponosa i sreće”, izjavio je Pjanić.

Kada je njegov bivši klub Roma u pitanju, naš as kaže kako mu nije jasno kako su čelnici Vučice mogli okrenuti leđa legendama kluba.

“Nije mi jasno kako su mogli tako tretirati Tottija i De Rossija. Pričao sam sa obojicom i oni ni sada ne znaju čime su zaslužili takav odnos. Totti je otišao jer mu se nije sviđalo u kojem smjeru se klub kreće, nije bio zadovoljan ulogom u upravi jer je ubijeđen da može mnogo više dati za klub. A šta su uradili De Rossiju je zaista misterija. Najbolji igrači im odlaze iz godine u godinu i trebaju se zapitati zašto je to tako”, rekao je Pjanić.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *