Naslovna Sport Nogomet Modrić: Zidane mi je u januaru 2016. godine rekao da mogu osvojiti Zlatnu loptu
Modrić: Zidane mi je u januaru 2016. godine rekao da mogu osvojiti Zlatnu loptu
0

Modrić: Zidane mi je u januaru 2016. godine rekao da mogu osvojiti Zlatnu loptu

0

Zidane je početkom 2016. godine preuzeo Real Madrid nakon što je Rafa Benitez dobio otkaz, a od tada je s Kraljevskim klubom uspio osvojiti čak tri uzastopne titule Lige prvaka. Modrić je te dvije i po godine uz Sergija Ramosa i Cristiana Ronalda bio glavni igrač Kraljevskog kluba, a već prvog dana na mjestu trenera Real Madrida Zidane je jasno rekao Modriću šta želi i očekuje od njega.

“Nikada neću zaboraviti taj trenutak, bio je januar 2016. godine, a Zinedine Zidane je tek bio imenovan za novog trenera Real Madrida. Nakon prvog treninga me pozvao u svoju kancelariju, objasnio mi je šta misli o meni i kakvim me igračem smatra, a rekao mi je šta očekuje od mene. Rekao je da sam ključni igrač u svim njegovim planovima i da sam igrač koji može osvojiti Zlatnu loptu”, otkrio je Modrić.

Modrić je otvoreno rekao da se uvijek divio Zidaneu kao igraču, ali da je jako važno bilo to što je u njemu vidio i životnog uzora s obzirom na to da su obojica mirni i povučeni.

“Kada vam neko kao što je Zidane kaže nešto takvo, s njegovom osobnošću i svim što je napravio u karijeri, onda vam samopouzdanje ode u nezamislive visine. Divio sam mu se kao igraču, a kako sam se razvijao kao nogometaš, vidio sam u njemu i uzora jer sam i ja miran poput njega”, kazao je Modrić.

Za kraj, Modrić je otkrio da je u svojim najboljim godinama postao ključni igrač Real Madrida i da je to bilo od velikog značaja za njegovu karijeru, a dodao je da nije vjerovao u osvajanje Zlatne lopte kada mu je Zidane 2016. godine rekao da to može uraditi.

“Tražio je od mene da se izražavam na terenu, da tamo budem što otvoreniji i zato mi je dao te ovlasti. Postao sam ključni igrač Real Madrida u ključnom trenutku svoje karijere, a te Zidaneove riječi su mi pomogle da razvijem svoju igru. Moram iskreno reći da nisam vjerovao u osvajanje Zlatne lopet, jer se nisam usudio da vjerujem u to”, završio je Modrić.

Modrić je postao prvi igrač s prostora bivše Jugoslavije koji je dobio ovo veliko priznanje. Prije njega najbliži Zlatnoj lopti su bili Dejan Savičević i Darko Pančev koji su 1991. godine podijelili drugo mjesto iza dobitnika nagrade Jeana Pierrea Papina.

(Klix)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *