Naslovna Magazin Jet-set Carlosu Santani pozlilo usred nastupa, srušio se na pozornici
Carlosu Santani pozlilo usred nastupa, srušio se na pozornici
0

Carlosu Santani pozlilo usred nastupa, srušio se na pozornici

0

Legendarni meksički gitarista Carlos Santana onesvijestio se na pozornici usred svog nastupa u Michiganu.

Snimak incidenta pojavio se na društvenim mrežama gdje je više korisnika podijelilo trenutak kada se 74-godišnjak srušio na pozornici u Pine Knob Music Theatreu.

U pomoć mu je pritrčalo medicinsko osoblje te je Santana brzo došao sebi, a dok su ga na bolničkim kolicima ispraćali iz koncertne hale, mahnuo je svojim obožavateljima što je kod njih probudilo oduševljenje.

Carlos se nalazi u bolnici na promatranju gdje se i oporavlja, a njegov menadžer Michael Vrionis objasnio je kako mu je pozlilo zbog “vrućine i dehidracije”.

Santana je ove godine bio na turneji sa Miraculos Supernatural koja je započela prije manje od mjesec dana i trebala je trajati do augusta, no sljedeći nastup koji je zakazan u Pennsylvaniji je otkazan.

Muzičar je lani bio podvrgnut “neplaniranom zahvatu na srcu”, koji je bio dovoljno ozbiljan da otkaže svoje nastupe krajem 2021. godine.

Tada je i sam komentarisao situaciju: “Uzet ću malo slobodnog vremena kako bih se oporavio i odmorio”, rekao je Santana u videoporuci, u kojoj je otkrio da je otišao u bolnicu nakon što je osjetio nelagodu u prsima.

(Klix.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *