Naslovna Magazin Muzika Keith Flint umro u dugovima, njegovi nasljednici morali vratiti milione
Keith Flint umro u dugovima, njegovi nasljednici morali vratiti milione
0

Keith Flint umro u dugovima, njegovi nasljednici morali vratiti milione

0

“Ne čuvam lovu ni za što. Trošim sve sad. Uvijek mi je nešto u meni govorilo da ću se ubiti kad sve potrošim”, izjavio je tragično preminuli Keith Flint iz grupe Prodigy četiri godine prije nego što je pronađen mrtav u svom domu. Sudeći po finansijskom izvješću, čini se da je tako i učinio.

U trenutku smrti 49-godišnji Flint imao je dugove u iznosu od 7,3 miliona funti. Oduzeto je to od njegova ukupnog bogatstva koje je u martu procijenjeno na 11,6 miliona funti pa njegovi nasljednici raspolažu s oko 4,3 miliona funti. Flint svakako nije bankrotirao, ali je bogatstvo trošio prilično revno, piše Index.

U prošle dvije godine Flint je zaradio oko 1,5 miliona funti zahvaljujući novom albumu grupe Prodigy, sedmom uzastopnom broju jedan na britanskoj top-listi albuma. Zaradi je pridonijela i svjetska turneja koju su započeli neposredno prije njegove smrti. U isto vrijeme vilu od 1,5 miliona funti u Essexu, koja ga je previše podsjećala na bivšu suprugu Mayumi, dao je na prodaju, piše The Sun.

Njegova tvrtka koja je držala nekoliko pubova u Essexu, u trenutku njegove smrti imala je oko 500 hiljada funti duga.

“Najstrašniji muzičar na svijetu”

Tokom devedesetih Flint je bio poznat kao “najstrašniji muzičar na svijetu”, zahvaljujući neobičnoj frizuri i divljanju na pozornici. Ljudi koji su u vrijeme njegove najveće slave s njim bili bliski predviđali su da “neće doživjeti četrdesetu”. Kombinirao je brojne opijate, najčešće kokain, marihuanu i alkohol, prije nego što je prešao na tablete za smirenje koje je, prema vlastitu priznanju, “uzimao dok se ne bi onesvijestio”.

Pjevač je u martu ove godine pronađen obješen u svome domu, a u tijelu su mu našli kokain i kodein. U nekoliko je navrata otvoreno progovorio o svojoj borbi s depresijom.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *