Naslovna Magazin Kultura Veliko interesovanje za predstavu “Mladi u doba korone”
Veliko interesovanje za predstavu “Mladi u doba korone”
0

Veliko interesovanje za predstavu “Mladi u doba korone”

0

Predstava “Mladi u doba korone” koja je premijeru imala početkom novembra u Zenici i Sarajevu, ponovo je na repertoaru BNP-a Zenica i to u dva termina, subotu 28. novembar i utorak, 01. decembar. Veliko je interesovanje za predstavu, a karte za izvođenje u subotu već su rasprodate.

Radi se o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica koji je ralizovan uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Režiju potpisuje Lana Delić, dok je autor teksta Mirza Begović.

– Predstava “Mladi u doba korone” spoj je glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u samom procesu kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera – navodi se.

Autorsku muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

“Mladi u doba korone” otvoreno govori o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID 19 te na specifičan, tragičan i duhovit način analizira i pozitivne i negativne aspekte izolacije s posebnim osvrtom na mlade ljude.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *