Naslovna Magazin Film U Mostaru održana večer turskog filma
U Mostaru održana večer turskog filma
0

U Mostaru održana večer turskog filma

0

Institut Yunus Emre u Mostaru predstavio je u srijedu navečer mostarskoj publici turski film “Ayla – dijete rata” u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto 2019”.

Riječ je o istinitoj i dramatičnoj priči iz Korejskog rata. Godine 1950. podoficir Süleyman pronalazi djevojčicu na bojnom polju. Izbezumljena i bez roditelja petogodišnja Korejanka je veoma uplašena. Podoficir uzima djevojčicu i daje joj ime Ayla. U kratkom periodu, podoficir i Ayla koja je donijela radost u jedinicu, postaju kao otac i kćer. Međutim, nakon 15 mjeseci donesena je odluka da se jedinica vrati u Tursku. Podoficir Süleyman ne želi da ide i da napusti Aylu i čini sve što je u njegovoj moći ali ne može prekršiti korejske zakone. Süleyman je prisiljen da ostavi malu djevojčicu Aylu u sirotište. Na rastanku obećavaju jedno drugom da će se ponovo sastati.

Hoće li se ovo dvoje ikada više vidjeti?…

Film je režirao Can Ulkay, a scenarij potpisuje Yiğit Güralp. Pored glavnih glumaca u filmu Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu i Ali Atay, sporedne uloge su ostvarili Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, kao i poznata filmska imena poput Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu, te dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu na Međunarodnom filmskom festivalu u Milanu Damla Sönmez za ulogu u filmu “Deniz Seviyesi”.

Glazbu za film komponirao je Fahir Atakoğlu.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *