Naslovna Vijesti Gradovi Audicija za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa
Audicija za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa
0

Audicija za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa

0

Studio Teatar objavio je javni poziv za mlade glumice i glumce iz Busovače, Travnika, Donjeg Vakufa i Vareša koji će učestvovati u produkciji predstava u navedenim sredinama, a u okviru novog projekta koji je pripremljen za mlade.

Na audiciju se mogu prijaviti mladi glumci/amateri uzrasta od 15 do 25 godina, a poziv je otvoren sedam dana, od 6. do 16. aprila ove godine. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem aplikacije na ovom linku.

Iz “Teatra” ističu kako će polovinom aprila biti održana audicija na kojoj će produkcioni tim predvođen mentorom za određenu sredinu odabrati deset najboljih koji će učestvovati u realizaciji predstava, a koje će premijerno biti izvedene u mjesecu julu.

Aktivnost  “Osjeti Teatar”, kako je navedeno, u naredna četiri mjeseca implementirat će se na području općina Busovača, Travnik, Vareš i Donji Vakuf, a u okviru tog projekta u svakoj od navedenih sredina bit će producirana omladinska predstava čiji su autori profesionalci iz oblasti teatarske umjetnosti.

 U okviru projekta, u partnerstvu sa Osnovnom školom Kaćuni i Općinom Busovača,  također će biti izgrađen i amfiteatar na otvorenom u Busovači na kojem će u mjesecu julu biti organizovan omladinski kulturni festival koji uključuje reviju produciranih predstava, ali i druge kulturno – zabavne sadržaje za mlade, ističu organizatori.

Projekt se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *