Naslovna Magazin Film Dodjela Oscara bi mogla biti prolongirana iako je zakazana tek u februaru
Dodjela Oscara bi mogla biti prolongirana iako je zakazana tek u februaru
0

Dodjela Oscara bi mogla biti prolongirana iako je zakazana tek u februaru

0

Oscar će vjerovatno biti odgođen, piše Variety, a novi datum još nije formalno predložen.

Kada su u aprilu najavljene nove privremene izmjene pravila za održavanje Oscara zbog pandemije koronavirusa, predsjednik akademije David Rubin kazao je da je prerano znati kako bi se televizijski prijenos Oscara 2021. mogao promijeniti nakon pandemije.

“Nemoguće je znati kakve će se promjene desiti. Znamo da želimo da proslavimo film, ali ne znamo tačno u kakvom će to obliku biti”, kazao je.

Prema uobičajenim pravilima, film mora imati sedmodnevno pozorišno izdanje u okrugu Los Angelesa da bi se kvalificirao za dodjelu Oscara. Ali za ovu godinu se filmovi, digitalno objavljeni, mogu kvalificirati ukoliko je studio prvenstveno planirao pozorišno izdanje.

“Mislim da svi suosjećamo sa situacijom filmaša i mi smo tu da podržimo naše članove i filmsku zajednicu”, rekao je Rubin.

Nova pravila uključuju i dopuštanje pozorišnih predstava koja su kvalificirana za Oscara u New Yorku, Chicagu, Miamiju, Atlanti i na području Baya, umjesto u Los Angelesu. Akademija je odbila da komentariše ovu priču.

Nejasno je hoće li odlaganje Oscara značiti i da će Akademija omogućiti filmovima koji su objavljeni nakon krajnjeg roka da se kvalificiraju za Oscara 2021. godine.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *