Naslovna Magazin Auto Ovako bi mogla izgledati Mercedesova nova S-Klasa
Ovako bi mogla izgledati Mercedesova nova S-Klasa
0

Ovako bi mogla izgledati Mercedesova nova S-Klasa

0
U proteklih nekoliko dana smo vidjeli preprodukcijski model na fotografijama niske rezolucije, a potom je uslijedio i zvanični teaser te klip koji otkriva unutrašnjost S-Klase.

Na YouTube kanalu ArchaCars je objavljen video koji sadrži nove rendere S-Klase, tako da možemo otprilike vidjeti šta možemo očekivati od novog “kralja luksuza” iz Stuttgarta.

Nakon što smo vidjeli neke fotografije, ukupni dizajn prednjeg dijela ne predstavlja velike razlike u odnosu na odlazeći model. No, ipak postoji nekoliko razlika između dvije generacije limuzine, a najveća promjena naprijed su svjetlosni sklopovi.

Nazad su nešto očiglednije promjene koje se odnose na oblik i veličinu svjetala. LED svjetla će biti slična onima koje smo vidjeli na modelima CLS i CLA, kao i na obnovljenoj E-Klasi. Ista priča je i sa donjim dijelom branika koji također izgleda poznato.

O konačnom dizajnu nove S-Klase ipak je prerano donositi finalne zaključke, jer će kulminacija vjerovatno biti tokom premijere koja će se dogoditi u narednih nekoliko mjeseci. Potom će stići još luksuzniji Maybach i blindirani Guard, dok dvovratnog Coupea i kabrioleta navodno neće biti.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *