Naslovna Život Ljubimac Upoznajte roze psa, jednog od samo 100 na svijetu
Upoznajte roze psa, jednog od samo 100 na svijetu
0

Upoznajte roze psa, jednog od samo 100 na svijetu

0

Pas po imenu Milkshake ima samo 17 mjeseci i jedan je od 100 štenaca na svijetu s roze krznom i nebesko plavim očima.

Ružičasto krzno posljedica je nedostatka pigmenta, a neobičnu boju naslijedio je od svog albino pretka. Kada ga je vlasnica Maria primijetila među braćom i sestrama, odmah je bilo jasno da će postati nerazdvojni prijatelji.

Djevojka iz Londona po imenu Maria uzela je psa kada mu je bilo 10 sedmica. Tokom prvih dana njihovog prijateljstva pokrenula je Instagram profil s prizorima iz života svog psa. Danas Milkshake ima blizu 60.000 pratitelja.

“Nikada ranije nisam vidjela ružičasto štene. Otišla sam u uzgajivačnicu i primijetila ga. Odmah sam poželjela da postane moj. Zna da su ružičasti štenci jako rijetki. Mislim da ih ima oko 100 na cijeloj planeti. Milkshake zapravo nije albino. Riječ je o ružičastoj boji krzna, ali ne postoji rizik da će izgubiti vid ili sluh. Zdrav je i sretan dečko”, navodi Maria.

Vlasnica kaže da je njen pas zanimljiv, sretan, živahan i razmažen. Pravi joj društvo na poslovnim sastancima i barem jednom sedmično uživa u spa centru za pse. Tamo se priprema za fotografije koje se kasnije nađu na njegovom Instagram profilu, piše Unilad.

Milkshake sudjeluje na nacionalnim izložbama pasa. Ima ličnog trenera jer vlasnica želi da njen prijatelj glumi u reklamama i filmovima.

“Milkshake je najpoznatiji ružičasti pas Instagrama. Sve je krenulo kao zabava, ali vrlo brzo je izazvao pažnju korisnika. Mnogo prijatelja je na samom početku reklo da im je Milkshake popravio dan pa sam iz sedmice u sedmicu povećavala broj objava”, objašnjava Maria.

Vlasnica ružičastog psa kaže da ga ljudi često prepoznaju prilikom susreta na javnom mjestu.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *