Naslovna Magazin Auto Volkswagenov ID.1 će imati domet od 298 kilometara
Volkswagenov ID.1 će imati domet od 298 kilometara
0

Volkswagenov ID.1 će imati domet od 298 kilometara

0

rajem prošle godine Volkswagen Grupa je najavila dolazak 75 električnih i 60 hibridnih modela do 2029. godine, a taj broj uključuje električna vozila i hibride njenih ostalih brendova. Ta najava je stigla u vrijeme predstavljanja ID.3 hatchbacka s produkcijskim specifikacijama, koji je ujedno i prvi član iz VW ID porodice.

Nakon otkazivanja Sajma automobila u Ženevi ove godine, VW je otkrio zvanično ime svog ID crossovera, a to je ID.4. To će biti prvi električni crossover njemačke kompanije.

Osim toga, VW ulaže ozbiljne napore kako bi ispunio obećanja i plasirao najavljeni broj električnih modela. Najmanji i osnovni član ID porodice će biti nazvan ID.1 i bit će idealan za grad, piše Car Magazine UK. Također, isti magazin je najavio i njegovu braću ID.1 Crozz i e-Roomzz kombi. naravno, električni gradski automobil ID.1 će biti baziran na svestranoj MEB platformi, baš kao i ID.3 i ID.4.

Što se tiče dometa, ID.1 će biti ponuđen s dvije baterije kapaciteta 24 i 36 kWh od kojih će veća ponuditi domet od 298 km.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *