Naslovna Magazin Brazilski stomatolog obilazi svijet i besplatno popravlja zube siromašnima
Brazilski stomatolog obilazi svijet i besplatno popravlja zube siromašnima
0

Brazilski stomatolog obilazi svijet i besplatno popravlja zube siromašnima

0

Svako može biti superheroj bez obzira na profesiju. Brazilski estetski stomatolog Felipe Rossi putuje svijetom da bi vratio samopouzdanje, zdravlje i osmijeh siromašnim ljudima ne tražeći im novac zauzvrat.

Felipe Rossi (38) pokrenuo je humanitarnu organizaciju Por1sorriso 2016. godine, a on također u saradnji sa svojim timom besplatno popravlja zube siromašnim ljudima širom svijeta.

Ovaj brazilski stomatolog smatra da svoj život treba posvetiti nečemu što je dobro za zajednicu. Njegova nastojanja da ispunjava svrhu svog života odvela su ga i izvan Brazila, uglavnom u siromašne zemlje, kao što su Kenija i Mozambik, gdje ljudima pomaže da dobiju novi osmijeh i ne naplaćuje im svoje usluge.

Terri Rimmer, jedna je od mnogih pacijenata kojima je ovaj stomatolog pomogao. Ona je podijelila priču o svom životu prije operacije. Spomenula je vrijeme kada nije mogla imati pristojnu fotografiju jer su je svi izazivali da se nasmije, a ona nije mogla, prenosi Truth Theory.

Osim estetskih problema, Rimmer je imala problem s ishranom jer nije mogla sve jesti, a njeno stanje bilo je toliko loše da su joj morali povaditi sve zube i ugraditi novu kost.

Operacija je bila veoma složena da je bilo potrebno nekoliko mjeseci da bi se oporavila, živeći svaki dan u velikim bolovima, a čak i lijekove koje je morala uzimati dovodili su do uznemirene probave. Prošla je kroz pakao kako bi mogla voditi normalan društveni život, a sada se prema njoj postupa s poštovanjem koje je odavno trebala imati.


Mladi stomatolog pomogao je mnogim ljudima, a ostaje nada da će nastaviti svoj posao. Svijetu su potrebni ljudi kao što je on.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *